Mindset träning - vad är det?

Jag säger alltid så här att mental träning för mig är att skapa tillstånd. Ett tillstånd kan vara glädje, tuffhet, lugn, avslappnad. Alla spelare är olika där ute på arenan och tennisbanan.

Vad som är det bästa tillståndet för dig för att nå din bästa nivå. Jag säger då skapa det vill säga det är du som oavsett omständigheterna där ute, det kan regna det kan vara, du kan ha sovit lite, du spelar dålig tennis, motståndaren fuskar, oavsett det som händer där ute så ska du skapa tillstånd.

För när du skapar tillstånd där ute så ligger du så nära din högsta nivå som möjligt. I vissa sammanhang är det jättetufft att göra det, men det går.

Vi kan titta på tennisspelare som Nadal och många av de andra, de skapar tillstånd. I början så har de kanske som jobbar på det här nu ser det helt ut som att det bara är hur lätt som helst för till exempel Nadal att göra det. Mental träning eller attityd träning för mig är att medvetet skapa tillstånd för att sedan i det tillståndet få ut det som jag har, tekniskt fysiskt och taktiskt.

Ofta så missar vi hur, hur ska jag skapa det här tillståndet och det är det som den här kursen är till för.

Så lycka till med dina övningar och lycka till med ditt fokus på just de här övningarna.

Färdig och fortsätt  
Diskussion

0 kommentarer